Vedlikehold

Dette er viktig når du skal vedlikeholde din båtkalesje.

For å forlenge levetiden på din kalesje, er det viktig med riktig vedlikehold. Her er noen tips du bør følge.

  • VEDLIKEHOLD AV BÅTKALESJEN – kan by på store problemer for båteiere. I verste fall kan man risikere å ødelegge en ny og dyr kalesje.
  • DEN VANLIGSTE FEILEN FOLK GJØR – er at de vasker båtkalesjen om høsten og pakker den sammen før den er helt tørr. Da kan det oppstå råte i stoffet.
  • SVAMP OG SÅPE – Den beste måten å få båtkalesjen ren på er å legge den i bløt i mildt såpevann, gjerne opp mot et døgn om nødvendig. Da får du løst opp møkka. Bruk en halvhard svamp på flekkene, for så å skylle kalesjen i flere omganger til du er sikker på at all såpe er borte.
  • SELVOM KALESJEN VIRKER TØRR, KAN DET VÆRE FUKTIG I SØMMENE – Fuktige sømmer kan føre til at tråden råtner i løpet av vinteren. Kanskje har man kjøpt en ny kalesje og vasket den etter alle kunstens regler. Og så får man skader på duken gjennom vinteren. Derfor er det avgjørende at kalesjen får drypptørke til duken er gjennomtørr etter vask.

"Før kalesjen legges bort for vinteren, er det viktig at den får riktig stell."

  • IKKE BRUK BØRSTE ELLER HØYTRYKKSSPYLER – Impregneringen får fort riper ved børsting, og vevstrukturen i stoffet tåler ikke hardt trykk fra en høytrykksspyler. Det anbefales å impregnere stoffet etter en god vask. Da blir kalesjen tettere, lettere å holde ren og bedre beskyttet mot UV-stråling.
  • DET ER IKKE NØDVENDIG Å IMPREGNERE FØR DET HAR GÅTT 3-4 ÅR – men deretter bør duken impregneres hvert år. Man kan fint gjøre dette selv mens kalesjen sitter på båten. Er man grundig med vedlikeholdet, kan kalesjen holde seg fin i mange år.
  • TIPS TIL BÅTFOLK SOM HAR KJØPT NY KALESJE – Når man syr kalesjen, er naturlig nok nålen tykkere enn tråden. Man kan derfor oppleve at kalesjen lekker i begynnelsen. Da er det ingen grunn til panikk. Tråden vil etter kort tid svelle ut og tette nålehullet. Men det kan være lurt å dekke til eller fjerne puter eller annet utstyr når kalesjen er helt ny.

Produktet er lagt i handlekurven.
Hva vil du gjøre nå?