Hvorfor en kalesje fra Hansen Protection?

Kalesjer fra Hansen Protection er designet og utviklet i Norge. Kjøper du kalesje hos oss, får du løsninger og materialvalg som er et resultat av mange års erfaring. Dette har gitt oss oppdatert informasjon om moderne design og dagens kvalitetskrav.

Båtkalesjen fungerer som ekstra beskyttelse under alle forhold, fra regnværsdager til stekende sol. Båtkalesjens funksjonalitet, utseende og holdbarhet utgjør en viktig del av båtens anvendelighet og uttrykk. Våre originale båtkalesjer er alltid designet i samarbeid med ledende båtprodusenter med tanke på båtens ulike bruksområder. Slik er båtkalesjene til mest nytte for båtens brukere.

Når det nærmer seg tid for fornying av båtkalesjen, får du et kvalitetsprodukt fra oss som er designet for båtens bruksområde. Som produsent av originale båtkalesjer til nye båter kan vi alltid lage en ny båtkalesje med opprinnelig mønster til din båt og til de gamle kalesjebøyler.

Våre kalesjer er konstruert for å kunne tåle de mest ekstreme vær- og vindforhold.

Både i Norge og i resten av verden har sjøfolk og oljearbeidere i flere tiår basert jobben sin på Hansen Protections norskproduserte redningsdrakter, redningsvester og annet sikkerhetsutstyr. Hansen Protection produserer også båtkalesjer, konsolltrekk og havnepresesnninger, samt SeaSit båtstoler og båtputer til fritidsbåter i både inn- og utland.

Hansen Protection AS er en høyteknologisk bedrift med stort mangfold og stor kompetanse innen tekstiler. Løsninger og materialvalg er et resultat av mange års erfaring. Dette har gitt oss oppdatert informasjon om moderne design og dagens kvalitetskrav.

Hansen Protection AS er en høyteknologisk bedrift med stort mangfold. Vi har stor kompetanse innen tekstiler og produserer båtkalesjer for de største fritidsbåtprodusentene i Norge.

Vi har to duktyper, Tradtex og Lightex.

 • Våre kalesjer er konstruert for å kunne tåle de mest ekstreme vær- og vindforhold.
 • Dersom kalesjen til tross for nøye kontroll skulle være beheftet med fabrikasjonsfeil eller mangler, ber vi deg ta kontakt med kundeservice (jfr. forbrukerkjøpsloven §29).
 • Kalesjeduk i mørke farger kan/vil blekne eller endre farge i sollys pga UV-stråling. En slik endring er ikke en mangel og gir følgelig ikke grunnlag for reklamasjon.

Tradtex-duk

100 % Polyacryl-dralon

 • Stoffet er spinndysefarget, noe som resulterer i at duken blir gjennomfarget. Det gir god fargeekthet.
 • Acrylduken er særdeles værbestandig og motstandsdyktig mot råte, insekter, sur nedbør og måkeskitt. Den krymper minimalt. I tillegg er den impregnert utvendig mot vann, smuss, olje etc.
 • Kalesjen er sydd. Det vil si at det er flere tusen nålestikk gjennom duken, som gir mulighet for små lekkasjer. Vi syr med bomullsomspunnet polyestertråd der bomullen sveller i stikkhullene og tetter ved fukt. Denne prosessen kan ta noe tid, og en ny kalesje kan derfor lekke litt den første tiden.

Lightex-duk

100 % polyester, innside belagt med polyurethan

 • Den moderne, lette kalesjeduken er belagt innvendig med polyurethan.
 • Duken har lav vekt og er enkel å pakke sammen.
 • På yttersiden har den en overflatebehandling som gjør den motstandsdyktig mot sur nedbør og måkeskitt.
 • Kalesjer i denne duken er tapet etter at de er sydd, og vil derfor ikke ha behov for å trutne.
 • Kun enkelte modeller kan leveres i Lightex.