Montering av kalesje
Ny kalesje? - følg steg for steg på hvordan montere den på båten.

Når du skal montere en helt ny kalesje, er det veldig viktig å starte riktig.

  1. Først må du feste kalesjen til bøylene. Du trer da bøylene gjennom bøylesporene på kalesjen (eller bruker glidelåsen i bøylesporene dersom kalesjen du har, har dette).
  2. Du begynner kneppingen helt fremme, knepper på de to fremste knappene.
  3. Trekk så hele kalesjen bakover og fester strikkfestene akter.
  4. Du må sjekke at kalesjen er riktig sentrert (da særlig om du har en kalesje med vulst/slisse) for at dette skal bli riktig.
  5. Start så fremme igjen og monterer annenhver knapp på annen hver side (knepp kun de knappene som faller seg naturlig å kneppe i forhold til hvor hullet til knappen er i forhold til knappen på båten).
  6. Fortsett til du er helt bak ved strikkfestene.
  7. Unngå å kneppe alle knappene på en side på en gang.

OBS: Det kan være nødvendig å flytte på knaster på båten for optimal passform.


Kalesjen min er trang, hva kan jeg gjøre?

En helt ny kalesje vil ofte være ganske trang, det kan sammenlignes med en ny dongeribukse. Man må jobbe litt med den, men den vil til slutt komme på. Duken kan eventuelt fuktes litt, det vil gjøre den litt mer tøyelig. Man må også tenke litt på temperaturen. Når det er varmere i været, vil både plastvinduer og duk være litt mer tøyelig, og omvendt i kaldt vær.

Kalesjen min er slakk, hva kan jeg gjøre?

Da må du først sjekke bøylene dine. Sjekk at det er spenn i toppen av dem, og sjekk at bøylene følger sømmene i kalesjen.

Trenger jeg nye bøyler?

Du MÅ ikke kjøpe nye bøyler når du kjøper ny kalesje, men det kommer an på passformen på bøylene du har fra før. Er de veldig gamle og slitte og har de mistet formen sin, ville jeg nok kjøpt nye bøyler. Vi har mal på de fleste bøylene til de fleste kalesjene vi har maler på hos oss.